pluktuin

Kerktuin De Oude Kerk

Bezichtiging en rondleiding

Tuin
Toren
Kerkgebouw

KERKTUIN
De tuin is het gehele jaar vrij toegankelijk voor publiek.
Een folder geeft in vogelvlucht een beeld van wat er in en rond de Kerktuin te zien is.
Klik hier om voorzijde drieluikfolder en/of achterzijde drieluikfolder op te vragen

Een tuingids op papier maakt een rondgang door de tuin. Staat stil bij de doelstelling van het tuinproject. En geeft een beschrijving van de beplanting met hun bijbelse of symbolische betekenis.
klik hier om de Tuingids te openen of op te slaan

Er is een PowerPoint presentatie beschikbaar over de Aanleg en officiële Opening van de Hof van Lof. Een foto presentatie op DVD is nog in bewerking.
Op verzoek is voor groepen een rondleiding te organiseren. Hiervoor kan men zich wenden tot één van de werkgroepleden (zie organisatie)

DE KERKTORENtorenzicht over de Engh

De toren is van de gemeentelijke overheid en incidenteel te bezichtigen.

zicht op Toren- en KerkstraatDe torenhoogte bedraagt 45,50 m. Na 182 treden bereikt men de trans met bij helder weer een panoramisch uitzicht over Soest en omgeving. Ter vergelijk: de Utrechtse Domtoren telt 465 treden en is 106 meter hoog.
De foto's vanaf de toren zijn in verschillende
windrichtingen genomen
.Door met de muis dubbel te klikken op de afbeelding ontvouwt zich een vergroting.

 
HET KERKGEBOUW

De oecumenische wijkgemeente De Oude Kerk valt onder de Protestantse Gemeente Soest en houdt wekelijks op zondagmorgen om 10.00 uur een kerkdienst. Daarnaast biedt het monumentale kerkgebouw een aantrekkelijke entourage voor het voltrekken van burgerlijke- en kerkelijke huwelijken, rouw- en gedachtenisdiensten.
Vanwege een uitstekende accoustiek vinden er regelmatig koor- en muziekuitvoeringen plaats.
Gedurende de zomermaanden en tijdens exposities is de kerk op vaste tijden vrij te bezichtigen (zie tuinagenda)
De stichting orgelfonds van De Oude Kerk beijvert zich om het bestaande instrument met onderdelen uit 1896 te vervangen door een "nieuw" monumentaal orgel. Overige antieke bezienswaardigheden zijn: de rouwborden aan de wanden, de preekstoel, het doopvont, de avondmaalstafel en oude lezenaar.
Het gedachtenisdrieluik (in 2007 vervaardigd door ds. Ruud Bartlema) herinnert ons aan hen, die ons zijn voorgegaan. Dichtgeklapt confronteert de schildering ons met Gods zegen.

terug naar top van de pagina